Så har snart ytterligare ett år till passerat Tyvö, och vargavintern har inte kommit i år heller. Jag minns inte när det var sist som isen la sig över hela Östersjön och det blev 35 grader kallt. Jag har för mig att senast som vintern var riktigt rysk var på 80-talet någon gång, men jag vet inte, vintrar och årstider och år brukar ha en tendens att flyta samman med tiden.
Men en hyggligt vänlig höst har det varit, trots att stormen slitit ner en och annan båt och vält diverse saker kring husen. Och vi kan konstatera att det varit en händelserikt år med fotbollsturneringen som en stor framgång för Tyvö IK, som numera finns som en egen förening på ön.

Stor aktivitet har det också varit i Pavven, med soppservering, midsommarfest, ö-pubar och kräftätning. Dessutom var det fotbollsfest och flera privata arrangemang i det gamla danspalatset.

Vi i Tyvöföreningens styrelse har haft vårt vintermöte och tittar nu framåt mot nästa år. Den 23 maj blir det vårrus, och förslag på saker som bör göras tas tacksamt emot. Men någon större aktivitet i föreningsstyrelsen blir det inte förrän det börjar bli vår, och vad det blir för soppa har jag inte ens tänkt på än. Men något ska vi säkert kunna koka ihop. Under hösten har vi samlat ihop synpunkter från medlemmar och fört de vidare till Stiftelsen. Utfallet av det har vi väl inte sett till sin helhet än, men vi hoppas på det bästa.

Några av oss syns säkert på Tyvö under nyårshelgen eller senare frampå vårvintern. Det kan vara omåttligt vackert på ön när den bleka vintersolen visar sig över fjärden. Själv tänkte jag chansa på lite vintersvamp. Förra säsongen hittade jag de sista trattkantarellerna på nyårsdagen, och det kändes ju lite speciellt. Goda var dom också, stekta i mycket smör på en varm vedspis. Bättre än så kan en nyårsdagsmåltid knappast bli. Annars hoppas vi i styrelsen förstås på ett bra 2009 för Tyvö och tyvöborna, och ett gott samarbete med andra omkring oss. Och själv vill jag tacka alla trevliga öbor för umgänge, skratt och vänlighet under året som gått.

God Jul & Gott Nytt År
från Tyvöföreningen

gm Per Wikström