2013-09-17

Hösten närmar sig, men ännu är det varmt i luften och vattentemperaturen var 18 grader i helgen 14-15 september. Vi kan i se tillbaks på ett trevligt år på ön. 

Vi började med vårruset som hölls lördagen i Kristi Himmelsfärdshelgen. Många deltog och hjälpte bland annat till att fortsätta rensa kring insjön. Uppslutningen var något sämre på kvällen då vi samlades för att äta gulaschsoppa tillsammans. Det var trevligt, men det blev en ganska tidig kväll krönt av en otroligt vacker solnedgång,  av den sort vi är så bortskämda med här på ön.    

Midsommar firades traditionsenligt med att stången kläddes på förmiddagen och sedan restes stången på eftermiddagen med efterföljande dans, som vanligt under ledning av Ronny. Barnen fick saft och bullar, en tradition med gamla anor som gjort ett kort uppehåll och återupptogs i år. I år var det ovanligt många små barn som deltog i dans och lekar. Samlingen i pavven på kvällen hartenderat att bli allt senare, så även detta år. 
Nu lockade ett öl- och vin-lotteri som gjorde att många kom kring 10-tiden då det var dragning i lotteriet. Dansen fortsatte tills det blev teknikproblem runt midnatt.

För årsmötet, som hölls den 29/6, se separat protokoll. Uppslutningen var ungefär som tidigare år, d v s ungefär hälften av hyresgästerna var representerade. Det är svårt att få fler att ställa upp i styrelsen. En styrelse valdes men mötet lyckades inte enas om en ordförande efter avgående Conny Schröder. Efter senare samtal enades styrelsen om att Anna-Lena Lodenius fungerar som ordförande men att arbetet i högre grad ska delas mellan alla i styrelsen. En viktig punkt på mötet var valet av en festkommitté. 

Lördag den 6/7 anordnade stiftelsen en loppmarknad och auktion med föremål från det renoverade gårdshuset. Överskottet gick till De Handikappades Riksförbund (DHR). 

Lördag 17/8 var det höstrusk med efterföljande kräftskiva. Uppslutningen var god och även kvällens kräftätande lockade många. Festkommittén bidrog till att det blev en lyckad fest med dans, lotterieroch annat. 

Vi ser fram emot ett gott 2014, vi ses på vårruset!    

Anna-Lena Lodenius