Vårruset som gick av stapeln den 12 maj fick stort deltagande. Ca 90 anmälningar . Vädret var fint och många korvätare infann sig. Även soppan till kvällen fick stort deltagande.

 Midsommarafton var nog rekord i storm och regn. Första gången någonsin som vi var tvugna att ställa in blomplockning och resning av stång. Men som väl var blev det något bättre till midsommardagen, så det gick i alla fall att få upp stången, som dessvärre gick av på mitten när den skulle resas. Tack och lov att ingen fick den i huvudet. Får bli en ny till nästa år. Midsommarfirandet i pavven på kvällen blev också trevligt men många gick hem rätt tidigt. 

 Sedan var den fantastiska sommaren åter tillbaka med sina rekord i sol och värme. 23 juni var det allmän TV-kväll i pavven fotbolls-VM så klart. 

 30 juni var det dags för årsmöte. Föreningen bjöd på kaffe och kaka. De som deltog verkade nöjda med mötet. Stiftelsen hade tidigare fått ta del av de frågor och åsikter som inkommit från medlemmarna. Dom svarade och redogjorde också för alla synpunkter. Vad som redovisades kommer att finnas tillgängligt här på hemsidan när årmötesprotokollet för 2018 blir klart och underskrivet och kan läggas ut här på hemsidan.

 I juli hade vi också besök av både miljöbåten och grovsopfärjan. 

 14 juli hade vi loppis vid ångbåtsbryggan och efteråt dukades det till gemensam sillunch för de som ville delta. Ett trevligt initiativ som uppskattades, av de närvarande, men det blev en aning varmt vid bordet. Rickard Norberg hade också en HLR-undervisning.

17 juli Grillkväll vid stora bryggan i regi av Lennart Pettersson och Calle Holm. Det gällde att försöka hitta en plats i skuggan, för värmen var påtaglig.

 Litet senare på kvällen var det trubadurafton i pavven. Ola Pettersson och Mikael Blum sjöng, spelade och berättade skärgårdshistorier. 

 24 juli kom Sjöräddningen till ångbåtsbryggan. Kurs i HLR och även koll på vår brandspruta, som var litet svårstartad vid tillfället. Vi fick tillsägelse att se till den litet bättre och även se över våra rutiner för brandberedskap. Efteråt gick det bra att få gå ombord på båten Stenhammar, och se hur det såg ut där. 

 18 augusti var det höstrusk, där föreningen och stiftelsen tillsammans fixar stationer för vad som kan behöva åtgärdas på ön. Med lunchkorv och kaffe och kaka vid pavven och senare kräftskiva i pavven. Det var rekord med 120 (med barn) anmälda. I år färska kräftor, som blev uppskattat. Både stiftelsen och föreningen var mycket nöjda med allt som blev gjort. Bl.a slyröjning vid pavven och stora bryggan, tångrensning vid badvikarna, farbar spång över krondiket vid lilla badviken och målning av toaletterna vid pavven .